מה לשקול כאשר שוקלים מיטה זוגית חדשה?

מזרונים, מזרנים

מיטה זוגית יכולה להיות מקום מרבצם של בני זוג. כמו גם של חיות מחמד. כמו גם של ילדים. כמו גם של אנשים נוספים שמצטרפים לחגיגה (קריצה). על כן, אפשר שיהיו כל מיני שאלות מהותיות בנוגע לשימושה. מעבר לשאלת הנוחות, אפשר לעלות שאלות קיומיות באשר לטיב היחסים, כמו גם בנוגע לטיב הזרימה האנרגטית בחדר, נסביר.

הקשר בין מיטה זוגית לטיב היחסים

מה הקשר בין טיב היחסים לבין מיטה זוגית חדשה? ובכן, אם נכנסים לקשר זוגי, או רוצים לפרגן לקשר זוגי במיטה זוגית, כך שלכאורה יהיה מקום לכל מה "שהולך שם", הרי שעולות שתי שאלות מהותיות:

  1. האם אנחנו רוצים להיות בקרבה, תמיד?
  2. האם אנחנו רוצים אפשרות לשמור על מרחק?

כן, זה נהיה פסיכולוגי ומעמיק לפתע.

זוג שרוצה להיות בקרבה תמיד, יכול לבחור במיטה זוגית קטנה יותר, כך שלמעשה זה כל מה שהולך להתאפשר. לא משנה איפה נמצאים ברחבי המיטה, אפשר שזה יהיה במגע עם שאר האנשים במיטה הזאת. והחיות, וכיוצא בזה. הדבר יכול לסמל על רצון להיות בקרבה, להיות ביחד, לא לנתק מגע, וכן הלאה.

ועם זאת, יש עניין אצל ישויות עצמאיות, לדעת לשמור על המרחב שלהם, ולהתקרב כאשר הן רוצות, לא מתוך הכרח. לא מתוך סיטואציה בה יותר נוח להישאר קרובים ודביקים, או מודבקים אחד לשנייה, כיוון שזה פשוט המרחב הקיים. כלומר, זה גודל המיטה הזוגית, אז זה פשוט "טווח התנועה" המתאפשר לכאורה. בעוד שזו בחירה של בני הזוג להיות במרחב הזה, וכל מה שהוא מעלה.

הסימבוליזם שבמרחב המיטה הזוגית

ולדעתנו, בני זוג אכן צריכים את המרחב שלהם. להתאוורר, לזכור את עצמם, להיזכר מי הם ומה הם רוצים, הן מהקשר, הן מעצמם, הן מהחיים. וזו אולי תהייה מהותית יחסית לנושא הנידון, ועם זאת – אפשר שהבחירה  של מיטה זוגית למעשה תסמל את הבחירה להיות בקרבה מתמדת, או בלקיחת מרחב אישי.

יתרונות של מיטה זוגית גדולה

רגע, אבל אם לוקחים מיטה זוגית גדולה כך שבני הזוג רחוקים אחד מהשני, זה לא מורה על ריחוק? ובכן, זה ממש לא צריך להורות על ריחוק, שכן אפשר שהדרך להתקרב, היא רק בקצב הטבעי, האותנטי. מתוך בחירה, בהירות, צלילות לדבר. באם יש זמן להתרחק, מתי שרוצים, ואז להחליט מתי רוצים להתקרב – מתי שרוצים, אם בכלל. הרי שהקרבה במצב שכזה, היא אמתית ואותנטית. ועל כן, המרחק המתאפשר דווקא עוזר להעמיק את הקרבה. או לאפשר את שחרורה לאלתר. כלומר, אם בני הזוג מבינים שעדיף להם המרחק מאשר הקרבה וזו פשוט ההעדפה שלהם, הרי שאין צורך ליצור קרבה "מוכרחת", או כזו המושפעת מתוקף נסיבות המרחב המצומצם. על כן, הבחירה במספיק מרחב, היא בחירה בחופש – ולכולם יש אפשרות להחליט, איפה הם רוצים להיות ברגע נתון.