מזרונים – מה זה "צניחה", ומה ניתן לעשות?

מזרונים, מזרנים

מדוע שמזרונים מסוימים יתרככו יתר על המידה, עם השנים? מדוע שמזרונים מסוימים יאפשרו לאנשים שישנים עליהם לחוות כאב? מדוע שמזרונים מסוימים יראו סימנים ניכרים של בלאי? ומדוע מזרונים מסוימים, בעיקר ישנים, לא "נותנים עבודה", כמו מזרונים חדשים "ומשוכללים" יותר? אלו הן שאלות טובות. כשזה נוגע למזרונים, הרי שאף על פי שהם יכולים להחזיק מעמד לאורך זמן, הרי שבסופו של דבר, אפשר שיצטבר בלאי מסוים. בלאי ניכר, כמו גם תופעות שמראות שהמזרונים לא בדיוק שמרו על המבניות והאיכות שלהם עם השנים. כמובן, תמיד ניתן להשקיע ולתחזק את המזרן ובכך להשפיע על איכות חייו, ועם זאת – לעתים מגיע הזמן לשדרג, ולהמשיך הלאה למזרונים "ירוקים" יותר.

למה מזרונים צונחים עם השנים?

באופן כללי, מזרונים יכולים להיות עשויים מכותנה, קצף, סיבי צמר ושלל חומרים אחרים. מדובר בחומרים, שיכולים להתרכך עם השנים. והריכוך הזה, יכול להוביל לצניחה (sagging – כמו מישהו ששומט כתפיים ולא שומר על המבניות שלו, על ידי כך שהוא לא מביא את אנרגיית החיים שלו לכדי יציבה זקופה, חיה וערה). וצניחה שכזו, כמו בדוגמה מהסוגריים, יכולה להוביל לאיבוד של צורה ומבניות.

כלומר, אם בתחילה המזרוניםהיו בצורה נעימה, תומכת, הולמת – אפשר שהם לא יישמרו עליה עם צניחתם, ועל כן הם כבר "לא מבצעים את תפקידם", ואפשר שזה יהיה רגע נכון לגלות מזרונים שדווקא כאן עושים זאת.

יתרה מכך, אפשר להניח שאם התהליך הזה קורה בהדרגתיות, הוא לא בהכרח ניכר וברור לאורך זמן. אלא אם כן ישנים על מיטות אחרות ומגלים שישנם שדות "מוחזקים" יותר.

מה ההשפעות של מזרונים שצנחו?

ובכן, אפשר להניח שיהיו שקעים ובליטות במזרון. ואם לגוף לא יהיה נוח במהלך השינה, אולי הוא יזוז, אולי הוא יגיב על ידי קשיחות בגוף (שכנראה נועדו לפצות על חוסר במבניות, על ידי כך שהגוף מביא "אקסטרה מבניות". אם המזרן לא תומך, אז הגוף ינסה לתמוך את הצורה של עצמו, או זו לפחות המחשבה שלנו בנידון).

על כן, פתרון פשוט ואף תמיכה בדבר – תהא להניח את המזרונים על משטח יציב, וסולידי – שיעזור למזרון לשמור על צורתו גם לטווח הארוך, בכל מידה המתאפשרת. וכמובן, באם המזרונים איבדו צורתם – אולי זה הזמן לשקול חדשים.